Πως να ανταγωνιστείς την νέα τάση του Click-to-Buy?


Η πανδημία που έχει απλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη έχει δημιουργήσει ή μάλλον έχει εκτοξεύσει σε τεράστιο βαθμό τη νέα μορφή αγοραστικής συμπεριφοράς. Αυτή δεν είναι άλλη από το ηλεκτρονικό εμπόριο το οποίο μέσα από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε έχει αποκτήσει σε απίστευτα γρήγορο διάστημα μια εξωπραγματική δυναμική από μια ευρεία μάζα κοινού.

Στην νέα click-to-buy εποχή που διανύουμε στην οποία πολλές επιχειρήσεις έχουν στραφεί για να μπορέσουν να διατηρήσουν τις πωλήσεις τους, ο ανταγωνισμός παραμένει  ένας μόνιμος πονοκέφαλος. Έτσι κάθε επιχείρηση όπως και πριν συνεχίζει να ψάχνει καινούριους τρόπους για να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της, να μπορέσει να ξεχωρίσει και να μπορέσει να αναπτυχθεί. Η κάθε επιχείρηση αποφασίζει σε ποιο άξονα θα δώσει περισσότερη έμφαση: τιμή, εξυπηρέτηση, παράδοση κτλ. Το ίδιο φυσικά ισχύει κι από την πλευρά των καταναλωτών οι οποίοι ψάχνουν με τη σειρά τους να αναγνωρίσουν τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα τα οποία τους προσφέρουν τα χαρακτηριστικά που αναζητούν.

Πως μπορείς να συμμετέχεις σε όλο αυτό το νέο φάσμα εμπορικής συμπεριφοράς;

Ξεκάθαρα. Για να μπορέσεις να ξεχωρίσεις θα πρέπει να συνεχίσεις να προσφέρεις αυτό που το κοινό δεν μπορεί να ξεχάσει: την εμπειρία.

Η δημιουργία μιας μοναδικής και δημιουργικής εμπειρίας του προϊόντος με τον πελάτη είναι αυτό που θα παραμείνει ζωντανό και μετά την αγορά.  Εμπειρίες τόσο δυνατές που να αποτυπώνονται στην μνήμη του καταναλωτή και να τον ενθουσιάζουν τόσο που να τον «σπρώχνουν» στο να τις μοιραστεί με τον υπόλοιπο κύκλο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Αυτό είναι το Experiential marketing και αυτός είναι ο τρόπος να ανταγωνιστείς την νέα τάση του click-to-buy

Author:
George Zannetos
Managing Director CPT

Share on

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart