Πως θα είναι τα promotion μετά το Covid-19 | Cyprus Promo Team

Πως θα είναι τα promotion μετά το Covid-19

Τις τελευταίες εβδομάδες η ζωή μας επαναπροσδιορίζεται σε συνεχή βάση. Οι brand managers και τα τμήματα μάρκετινγκ εξαντλούν τη δημιουργικότητα και την ικανότητά τους και με μια γρήγορη περιστροφή στην ψηφιακή αλληλεπίδραση των προϊόντων και των brand τους προσπαθούν να συνεχίσουν να προσελκύουν τους καταναλωτές.

Είναι σίγουρο ότι ο φόβος για το άγνωστο προκάλεσε κάποιες ανησυχίες για το μέλλον του experiential μάρκετινγκ.

Η βιομηχανία μας, έχει ξεπεράσει με επιτυχία παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν και έχει ξαναταξιδέψει μέσα από φουρτουνιασμένες θάλασσες.  Ως Cyprus Promo Team καταγράφουμε το τρίτο ταξίδι μας μέσα από αυτές τις απρόσμενες καταστάσεις. Πρώτα ήταν η ύφεση του 2008, κάτι που είχαμε προβλέψει τότε, ότι θα αποτελούσε την έναρξη μιας λαμπρής πορείας για το experiential marketing. Ετσι κι έγινε, το experiential marketing βγήκε μέσα από την κρίση μεγαλύτερο και πιο τολμηρό. Το ίδιο συναίβει και το 2013.Καθώς κοιτάμε μπροστά στο χρονοδιάγραμμα ανάκτησης του COVID-19, η ισχύς των ενεργοποιήσεων IRL θα είναι πιο σημαντική από ποτέ όταν αρθούν οι περιορισμοί κοινωνικής απόστασης, καθώς είναι στην ανθρώπινη φύση να λαχταρούμε αλληλεπίδραση και εμπειρία.

Με σχεδόν όλα τα μεγάλα προγράμματα προωθητικών ενεργειών σε παύση έως ότου θεωρηθεί ότι μπορούν να επανεκκινήσουν, υπάρχουν ακόμα ισχυροί τρόποι μέσω του digital experiential να μπορέσουν τα brands και τα προϊόντα να παραμείνουν στο μυαλό των καταναλωτών υποστηρίζοντας ως ένα μεγάλο βαθμό τη λιανική τους πώληση.

Η επόμενη μέρα: Μόλις σταματήσει αυτό το μεγάλο ρεύμα για παραγγελίες στο σπίτι και οι περιορισμοί κοινωνικής απόστασης περιοριστούν σε λογικά πλαίσια, οι brand managers και οι έμποροι γενικά θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν και πάλι στις ρίζες του experiential marketing χρησιμοποιώντας αποδεδειγμένα πετυχημένες τακτικές για να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπο προς τους καταναλωτές.

Εδώ βρίσκεται και το κλειδί της επιτυχίας:

Οι brand managers και τα τμήματα μάρκετινγκ πρέπει να δημιουργήσουν έξυπνα concepts για προωθητικές ενέργειες on location τα οποία τουλάxιστον στην αρχή της επόμενης μέρας θα πρέπει να έχουν τις πιο κάτω παραμέτρους υπόψη τους.

  • Ενέργειες που να απαιτούν πολύ ελάχιστη προσωπική επαφή ή/και καθόλου.
  • Η δημιουργικότητα θα ενδυναμώσει την εμπειρία του πελάτη.
  • Η προβολή πριν από την εφαρμογή της προωθητικής ενέργειας περιορίζει την επιφυλακτικότητα και ενδυναμώνει την πιθανότητα συμμετοχής.

Ο τελικός στόχος παραμένει ο ίδιος: δημιουργώντας αξέχαστες αλληλεπιδράσεις που διαδίδουν αποτελεσματικά την αναγνωρισιμότητα του brand, ενθαρρύνουμε τη δοκιμή και διευκολύνουμε τον διάλογο με τους υφιστάμενους ή υποψήφιους πελάτες.

Η καινοτόμος τεχνολογία μπορεί να ενσωματωθεί σε αυτή την εμπειρία του πελάτη για να προσφέρει σημαντικές εμπειρίες όπου οι καταναλωτές θα είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τόσο στα κοινωνικά δίκτυα αλλά πολύ περισσότερο από στόμα σε στόμα.

Σε όλες τις ενεργοποιήσεις τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, η επιτόπου ασφάλεια και η εκπαίδευση του προσωπικού θα είναι καθοριστικής σημασίας. Ως Cyprus Promo Team παραμένουμε σε ετοιμότητα όσον αφορά τις ενημερώσεις και εξελίξεις για τα μέτρα ασφαλείας για να διασφαλίσουμε ότι κάθε προωθητική ενέργεια ακολουθεί τις κατάλληλες διαδικασίες και ότι τα πρωτόκολλα υγειινής εφαρμόζονται επιτόπου.

Η ομάδα της Cyprus Promo Team θα τύχει της απαραίτητης ενημέρωσης σχετικά με τις τρέχουσες απαιτήσεις και πρακτικές, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων οδηγιών για την απολύμανση προωθητικού εξοπλισμού και συσκευών καθ’ όλη τη διάρκεια της ενεργοποίησης. Ταυτόχρονα έχουμε ετοιμάσει ένα κώδικα με τρόπους ελαχιστοποίησης της φυσικής επαφής έτσι ώστε οι ενέργειες να πετυγχαίνουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Το σίγουρο είναι ότι οι προωθητικές ενέργειες θα πρέπει να προσαρμοστούν για να ικανοποιήσουν τις νέες προσδοκίες των καταναλωτών.  Παρόλα αυτά οι βασικές αρχές της βιωματικής προώθησης προϊόντων αλλά και η σημασία της προσωπικής αλληλεπίδρασης του προωθητή με τον καταναλωτή παραμένουν σημαντικές.

Author:
Myria Panayiotou
General Manager CPT

Share on

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart